fbpx
 

Vad är leendeestetik?
Antalya leendeestetik

Leendet är ett viktigt verktyg för människor för att återspegla humör och känslor. Individer kan ge ett bättre intryck och skapa mer aktiva relationer med ett vackert leende.  Leendet påverkar direkt kommunikationen i det sociala livet och människors psykologiska hälsa. Människor med ett vackert leende är tryggare och lever ett  lyckligare liv.

Vad är leendeestetik?

Ett estetiskt leende har olika betydelser för alla. De flesta patienter önskar få ett leende de har sett och gillat på någon annan. Det skulle dock vara fel att fastställa behandlingen på detta sätt. Denna behandlingsprocess måste planeras specifikt för varje patient.

Leendeestetik innebär att nödvändiga förbättringar görs för tändernas riktning, deformiteter, färg och hälsa. För detta tillämpas estetiska behandlingar som tandställning, limning, kronor och blekning. Om tänder saknas görs implantat. Dessa procedurer utförs snabbt och är pålitliga.

Rosa estetiska behandlingar används för dålig tandköttsriktning, asymmetriskt tandköttsutseende och för mörkgöring. Alla dessa förbättringar av tänder och tandkött utgör grunden för ett vackert leende.

Leendeestetisk behandling

Vilka parametrar fokuserar man på?

Det finns många variabler som återspeglar leendeestetik, såsom leendelinjen, leendebågen, leeendenivån, överläppens krökning, läppens fullhet och tändernas utseende.
Var och en av dessa variabler hanteras en och en baserat på patientens hälsa och förväntningar Sedan skapas en harmonisk helhet från alla dessa faktorer vilket ger ett vackert leende.

Leendesign kan vara en subjektiv design, men ofta accepteras bara ett enda värde som korrekt för några av dessa variabler. Dessa kan sammanfattas enligt följande:

Vad uppmärksammar vi vid behandling av leendeestetik på vår klinik i Antalya?

Leendesign kan vara en subjektiv design, men ofta accepteras bara ett enda värde som korrekt för några av dessa variabler. Dessa kan sammanfattas enligt följande:

Leendelinje: ett annat namn för leendelinje är läpplinje. Läpplinjen klassificeras som hög, medel eller låg Höga läpplinjer visar tandköttet mer än nödvändigt. I låga läpplinjer böjer sig överläppen nedåt, så att endast två tredjedelar av de övre tänderna syns. Därav borde läpplinjen vara måttlig för ett estetiskt leende.

Leendebåge: leendebågen är utrymmet mellan spetsen på framtänderna och underläppens linje. Denna båge kan ses på tre sätt: som parallell, rak eller omvänd. För ett estetiskt leende bör leendebågen vara parallell.

Contact Us

Phone
+90 549 107 0701
+90 549 107 0700

Boka tid

Fyll i formuläret nu för att kontakta DentaFLY-teamet och boka tid.

  Övre läppkurvatur: detta är vinkeln mellan överläppens mittpunkt och kanterna på läppen. Läppkanterna kan vara på samma nivå som mittpunkten eller under eller ovanför den. Den önskade krökningen för ett estetiskt leende är att kanterna ligger ovanför mittpunkten.

  Labiodentalt förhållande mellan nedre läppen och de övre framtänderna: detta visar hur mycket kontakt de övre framtänderna har med underläppen.
  Tänderna kan röra vid läppen, inte vidröra den eller helt täcka den. För ett estetiskt leende bör framtänderna lätt röra vid underläppen.

  Patienterna undersöks under kliniska och radiografiska förhållanden.
  Om det finns något problem i tänderna eller tandköttet utförs nödvändigt ingripande. Man tar bilder av patientens ansikte och inre mun.
  Därefter mäter man deras mun. En modell anpassad till dessa mätningar produceras.

  Innan behandlingen kan patienterna se designen på datorn och prova den på sin egen mun med hjälp av tandläkarmetoder. Patienterna kan prata med läkaren om vad de gillar och ogillar med designen. På detta sätt stöter inte patienterna på något oväntat efter behandlingen.

  Behandlingsprocessen och antalet sessioner anpassas baserat på förväntningar på behandlingen. När tänder saknas planeras först och främst implantatbehandling och i efterhand görs nödvändiga behandlingar för ett estetiskt leende.

  Hur bidrar maxillofacial kirurgi till estetiska tandbehandlingar?

  I tandestetiska behandlingar är det viktigaste målet att uppnå en sund och vacker tandstruktur oavsett mun- eller hälsotillstånd. Vår specialist i maxillofacialkirurgi i Antalya formar våra patients munnar enligt deras munegenskaper och gomstruktur och i linje med alla typer av tandstruktur.

  Perfektionsförsäkrande
  DentaFLY

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services.jpg

  Leendeestetik

  Designa ett leende som passar ansiktet och läppstrukturen.

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services-2.jpg

  Zirkoniumkronor

  Dessa är kronor gjorda av zirkonium på tandens yttre yta.

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services-3.jpg

  Oral och maxillofacial kirurgi

  Dessa är operationer som kan utföras på munnen och käken av en kirurg.

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services-4.jpg

  Tandblekning

  Detta tillämpas när tanden tappat sin naturliga vithet.

  DentaFLY

  Vi tillhandahåller alla nödvändiga förutsättningar för att du ska få den bästa behandlingen för dig. Som DentaFLY kommer varje medlem i vårt team att försöka ge dig den bästa behandlingen.

  Awards
  Social Media

  Du kan följa det senaste innehållet om DentaFLY på våra sociala mediekonton.

  Open chat
  +905491070710
  Get Price Quote in 5 Hours