+905491070700Free Consultation
Pazartesi - Cumartesi9:00 - 18:00
+905491070701Dental Diseases Information
Dişlerini beyazlatmak isteyen hastalar, uzman hekimler tarafından muayene edilmektedir. Muayene sırasında hastanın diş etinde sağlık problemleri veya dişlerinde çürük, kırık gibi deformasyonlar ile karşılaşılırsa hastaya müdahalede bulunulmaktadır. Bu müdahale için diş hekimliğinin beyaz ve pembe estetik uygulamalarından yararlanılmaktadır.
Antalya’da Diş Beyazlatma Tedavisini Nasıl Uyguluyoruz?
Diş beyazlatma işlemine geçilmeden önce hastanın diş taşları ve dişler arasındaki kalıntılar temizlenmektedir. Hastanın ağız içi hijyeni üst seviyeye çıkartıldıktan sonra hastanın fotoğrafı çekilmektedir. Hastanın mevcut diş rengi belirlenmektedir. Ne kadar oranda beyazlatma işlemi uygulanacağına hasta ve hekim birlikte karar vermektedir.
İstenilen beyazlık hastanın mesleğine, karakterine ve fiziksel özelliklerine en uygun şekilde belirlenmektedir. Kaç ton açma işlemi yapılacağı tedavi süresini doğrudan etkilemektedir.
Diş beyazlatma tedavisinde kimyasal maddelerden yardım alınmaktadır. Belli konsantrasyonlarda üretilen bu kimyasal maddelerden en sağlıklı ve güvenilir olan madde tercih edilmektedir. Hangi kimyasal ajanların kullanılacağı tedavinin yöntemine göre değişmektedir. Ev tipi beyazlatma yönteminde daha düşük konsantrasyonlu kimyasal ajanlar kullanılırken, ofis tipi beyazlatma yönteminde en hızlı beyazlık için daha yüksek konsantrasyonlu kimyasal ajanlar kullanılmaktadır.
Ev Tipi Beyazlatma
Bu tedavi yönteminde hekim tarafından hastanın ağız ölçüsü alınmaktadır. Ölçüye uygun şekilde plak hazırlanmaktadır. Hastaya, hazırlanan plak ile birlikte beyazlatıcı jel şırıngaları verilmektedir.
Tedavi için hastanın beyazlatıcı jeli plağa dökmesi ve ağızına yerleştirilmesi istenmektedir. Genellikle gece uyurken uygulanan bu işlemin ne kadar süre devam edeceğine uzman hekimler karar vermektedir.
İstenilen renk tonu elde edilene kadar hasta, hekim kontrolü ile evde bu uygulamaya devam etmektedir.
Ofis Tipi Beyazlatma
Bu tedavi yönteminde istenen beyazlığın daha hızlı elde edilebilmesi için daha yüksek konsantrasyonlu maddeleri tercih etmektedirler. Zoom beyazlatma olarak da bilinen bu tedavide lazer ışık kullanılmaktadır.
Hastanın diş etleri, lazerden zarar görmemesi için koruyucu maddeler ile kapatılmaktadır. Hastanın dişlerine hekim tarafından, hidrojen peroksit adında beyazlatma jeli sürülmektedir. Lazer ışık demetleri ile reaksiyona giren beyazlatma jeli dişin dentin tabakasına ulaşmaktadır. Dentin tabakasındaki koyu renkli pigmentleri parçalayan beyazlatma jeli ile hastalar beyaz dişlere biraz daha yaklaşabilmektedir.
Tedavi süresi, istenilen tona ve hastanın hassasiyetine göre değişiklik göstermektedir.
Uzman hekimler, daha kalıcı bir beyazlığın yakalanabilmesi için ofis tipi beyazlatmadan sonra hastadan ev tipi beyazlatma uygulamasını isteyebilmektedir.
DentaFLY ekibine ulaşmak ve randevu almak için hemen formu doldurun.
Özellikle ekran karşısında çalışan oyuncular ve sunucular tarafından tercih edilen diş beyazlatma tedavisi, diş renginden rahatsızlık duyan tüm hastalar için uygulanabilmektedir.
Bununla beraber diş beyazlatma tedavisinin riskli olduğu hasta grupları da bulunmaktadır. Bu tedavi yöntemi diş eti hastalıkları yaşayan hastalarda, hamile veya emziren hastalarda kimyasal madde kullanıldığı için önerilmemektedir.
İstenen beyazlığa ulaşılabilmesi için hastanın kendi dişine işlem uygulanması gerekmektedir. Bu yüzden protez, kron ve dolgularda diş beyazlatma tedavisi uygulanmamaktadır.
Diş beyazlatma, hekim kontrolünde yardımcı jeller ile gerçekleştirilen ağrısız bir tedavi yöntemidir. Diş kanallarında bulunan sıvıların, diş beyazlatma tedavisi sırasında kuruduğuna dair teoriler bulunmaktadır. Kuruyan dişlerde ise diş uçlarına doğru hassasiyet beklenebilmektedir.
Tedavi sonrası bazı hastalar günlük yaşantısına devam edebilirken bazı hastalarda dişlerde hassasiyet yaşanabilmektedir. Bu hassasiyetin seanstan en fazla birkaç saat sonra geçmesi beklenmektedir.
Diş Beyazlatma Tedavisi Dişlere Zarar Verir mi ?
Diş minesi şeffaf ve geçirgen bir yapıya sahiptir. Dişlere rengini veren ise diş minesinin arkasında bulunan dentin tabakasıdır. Beyazlatma tedavisinde kullanılan beyazlatıcı ürünler diş minesini geçerek dişe asıl rengini veren dentin tabakası ile reaksiyona girmektedir.
Dentin tabakasındaki koyu renkli pigmentlerin parçalandığı bu tedavi yönteminde diş minesi herhangi bir müdahaleye uğramamaktadır. Dolayısıyla hekim kontrolünde gerçekleştirilen diş beyazlatma tedavisi, dişlere hiçbir zarar vermemektedir.