fbpx
 

Vad är
Zirkoniumtänder?

Om patientens tänder har stora frakturer eller karies, är den lämpligaste tillämpningen en kronapplicering. Tandkrona är en behandlingsmetod där tänderna slipas för att göra dem mindre och kronas med porslintänder.

Tandkronorna varierar beroende på struktur. Kronorna kan vara av metall, zirkonium eller helkeramik. Infrastrukturen bestäms utifrån patientens tandpositioner, deras förväntningar på sina nya tänder och materialkostnaden.

Understrukturen av zirkoniumporslinskronan består av zirkonium. Zirkonium är ett vitfärgat och mycket resistent material.

Zirkoniumet täcks med porslin och placeras på patientens tänder i sin slutgiltiga form.

Varför zirkonium?
Vad är glaskeramiskt zirkonium?

Teknologin fortsätter att komma med nya material till medicinområdet. Tidigare användes ofta metallkronor men de har ersatts med zirkonium eftersom de föregående är ljussäkra och ej kompatibla med tandköttet. De senaste åren har zirkonium ofta varit det första valet.

Estetiskt sett räcker det inte med att tänderna ser vita ut. De behandlade tänderna måste ha vissa variationer precis som riktiga tänder. Riktiga tänder har ökad ljustransmittansen mot kanterna. För att lyckas få ett sådant naturligt utseende bör man uppmärksamma materialens egenskaper.

För att förhindra ett fast, själlöst, vitt utseende på tänderna används i första hand zirkonium för sin transparenta struktur. På detta sätt uppnår patienterna ett naturligt tandutseende.

Recession kan uppstå i tandköttet på grund av åldrande eller olika faktorer. Zirkoniumkronor utgör inte några hälso- eller estetiska problem under kommande år tack vare deras kompatibilitet med tandköttet. Mörkningen av tandköttet som förekommer med metallkronor händer inte med zirkoniumkronor.

Eftersom zirkonium inte innehåller metaller, orsakar det varken dålig lukt i munnen eller påverkar smakkänslan. Det är ett vävnadsvänligt ämne som inte orsakar allergier.

Med sina isoleringsegenskaper minimerar zirkonium problem vid konsumtion av varma och kalla livsmedel.

Varför föredras zirkoniumkronor?

Behandlingen fastställs av specialtandläkaren beroende på tandens tillstånd.

1. För en hälsosam mun- och tandstruktur: Zirkonium kan appliceras på enkantandskronor, återställa molar, reparera implantattänder, behandla krokiga tänder och bygga tandbroar. Det används i stor utsträckning hos patienter som inte vill använda löstagbara proteser och som har tillräckligt med stödtänder.

För att förhindra ett fast, själlöst, vitt utseende på tänderna används i första hand zirkonium för sin transparenta struktur. På detta sätt uppnår patienterna ett naturligt tandutseende.

Recession kan uppstå i tandköttet på grund av åldrande eller olika faktorer. Zirkoniumkronor utgör inte några hälso- eller estetiska problem under kommande år tack vare deras kompatibilitet med tandköttet. Mörkningen av tandköttet som förekommer med metallkronor händer inte med zirkoniumkronor.

Eftersom zirkonium inte innehåller metaller, orsakar det varken dålig lukt i munnen eller påverkar smakkänslan. Det är ett vävnadsvänligt ämne som inte orsakar allergier. Med sina isoleringsegenskaper minimerar zirkonium problem vid konsumtion av varma och kalla livsmedel.

Patienter undrar ofta om deras tänder kan utveckla karies under kronan. Eftersom tanden kröns efter rengöring är tandkaries inte möjligt.

Problem som skulle kunna uppstå på tandytan minimeras genom användning av kronor i zirkoniumporslin. Zirkoniumkronor vars yttre yta är gjord av porslin får en hal och jämn struktur. Denna släta struktur minskar kraftigt tandstenbildning och färgningsproblem.

Kontakta oss

Phone
+90 549 107 0701
+90 549 107 0700

Boka tid

Fyll i formuläret nu för att kontakta DentaFLY-teamet och boka tid.

  Hur är zirkonium?

  Är porslinskronan tillverkad?

  Före behandlingen undersöks munnen i detalj. Panorama-röntgenbilder och fotografier tas för att få en detaljerad översikt. Efter att ha fått en översikt är det första steget att maximera patientens munhygien. Därefter kontrolleras patientens eventuella obehag i tandköttet. Detta följs av åtgärder för att tandköttet ska se hälsosamt och estetiskt ut.

  När allt är klart får patienten lokalbedövning. Under lokalbedövning skärs tänderna i viss utsträckning, reduceras och tas bort från sina skyddande lager. Detta är en smärtfri procedur.

  Efter utformning görs mätningar i enlighet med önskad design. Baserat på dessa mätningar läggs porslinsdesignen på zirkoniumfundamentet i ett laboratorium. Designen färdigställs på ungefär en vecka beroende på tändernas tillstånd och förväntas hålla permanent. Eftersom tänderna förminskas används temporära kronor för att ge ett mer estetiskt utseende fram till permanent bindning. Innan den permanenta appliceringen görs några provomgångar för att uppnå maximal tillfredsställelse.

  Kommer jag att uppleva känslighet efter applicering av zirkoniumporslinskronor?

  Efter att kronorna applicerats kan känslighet i tänderna upplevas under en period, ungefär en månad. När man blir van vid tänderna försvinner känsligheten.

  Återhämtning av tandköttet efter att tänderna har skurits av och förminskats tar cirka tio dagar.

  Patienter bör inte förtära något tre timmar efter behandlingen. Under de följande veckorna rekommenderas de att börja konsumera hårda livsmedel lite i taget och skära dem smått.

  Kronorna tillverkas efter mätning av tänderna. Varje krona tillverkas i mått som är lämpliga för patientens tänder och munstruktur. Som representanter för DentaFLY tillverkar vi specifika tandkronor för varje patient i vårt eget laboratorium.

  Zirkonium fastställer hur tänderna kommer att se ut. Så det är viktigt att zirkoniumkronan görs i lämplig storlek för tanden. I zirkoniumkronor är det också viktigt att använda färger som passar ihop med andra tänder som gör att tänderna ser bra ut när det gäller leendeestetik.

  Perfektionsförsäkrande
  DentaFLY

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services.jpg

  Leendeestetik

  Designa ett leende som passar ansiktet och läppstrukturen.

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services-2.jpg

  Zirkoniumkronor

  Dessa är kronor gjorda av zirkonium på tandens yttre yta.

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services-3.jpg

  Oral och maxillofacial kirurgi

  Dessa är operationer som kan utföras på munnen och käken av en kirurg.

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services-4.jpg

  Tandblekning

  Detta tillämpas när tanden tappat sin naturliga vithet.

  DentaFLY

  Vi tillhandahåller alla nödvändiga förutsättningar för att du ska få den bästa behandlingen för dig. Som DentaFLY kommer varje medlem i vårt team att försöka ge dig den bästa behandlingen.

  Awards
  Social Media

  Du kan följa det senaste innehållet om DentaFLY på våra sociala mediekonton.

  Open chat
  +905491070710
  Get Price Quote in 5 Hours