fbpx
 

Zirkoniumtänder
Varför?

Om patientens tand har stora frakturer eller blåmärken skulle den lämpligaste applikationen vara att fanera tanden. Tandfaner är en behandlingsmetod där tänderna slits för att göra dem mindre och tänderna i porslin täckta.

Tandfaner varierar beroende på vilken infrastruktur som används. Dessa beläggningar är indelade i metallinfrastruktur, zirkoniuminfrastruktur och full keramik. Vilken infrastruktur som ska användas avgörs beroende på patientens tänder som ska behandlas, hans förväntningar på tanden och dess ekonomiska kostnad.

Understrukturen på zirkoniumporslinfaneriet, som är en av de typer av tandfaner, består av zirkoniummaterial. Zirkoniummaterialet är vitt och har ett starkt motstånd.

Zirkoniummaterialet är täckt med porslin och placeras i patientens tand i sin slutliga form.

Varför zirkonium?
Vad är glaskeramikzirkonium?

Tekniken fortsätter att ta med nytt material till den medicinska sektorn. Metallstödet, som tidigare använts i stor utsträckning, har ersatts av zirkonium eftersom det är både ljussäkert och oförenligt med tandköttet. Zirkonium har blivit en mycket föredragen infrastruktur de senaste åren.

Inom estetiken räcker det inte med att ge tänderna ett vitt utseende. Förberedda tänder bör ha vissa variationer precis som den riktiga saken. När du rör dig mot kanterna på den riktiga tanden ökar ljustransmittansen. För att fånga en sådan naturlig bild bör man uppmärksamma egenskaperna hos de använda materialen.

För att förhindra ett fast och själlöst vitt utseende på tänderna är zirkonium, som har en transparent struktur, att föredra. Således har patienten ett naturligt tandutseende.

Nedgångar kan förekomma i tandköttet på grund av åldrande eller olika faktorer. Tack vare dess kompatibilitet med tandköttet utgör zirkoniumkronor inga problem när det gäller både hälsa och estetik under de kommande åren. Gingival mörkare som visas i metallstödda kronor ses inte i zirkoniumkronor.

Eftersom zirkonium inte innehåller metaller skapar det ingen dålig lukt i munnen och påverkar inte känslan av smak. Eftersom det är ett vävnadsvänligt ämne, orsakar det inte allergier.

Med sin isoleringsfunktion minimerar zirkonium de problem som kan uppstå vid konsumtion av varma och kalla livsmedel.

I vilka situationer föredras zirkoniumbeläggning?

Beroende på tillståndet hos tanden eller tänderna som ska faneras, avgörs vilken behandling som ska tillämpas av specialistläkaren.

1. För en hälsosam mun- och tandstruktur: Zirkonium kan appliceras i en-tandfaner, återställa kindtänder, reparera implantattänder, behandla sneda tänder och bygga broar. Det är en mycket använd behandlingsmetod hos patienter som inte vill använda avtagbara proteser och har adekvata anliggningständer.

2. För ett estetiskt leende: Zirkonium, som har en transparent struktur, föredras för att förhindra ett fast och själlöst vitt utseende på tänderna. Således har patienten ett naturligt tandutseende.
More about this source textSource text required for additional translation information
Send feedback
Side panels

Nedgångar kan förekomma i tandköttet på grund av åldrande eller olika faktorer. Tack vare dess kompatibilitet med tandköttet utgör zirkoniumkronor inga problem när det gäller både hälsa och estetik under de kommande åren. Gingival mörkare som visas i metallstödda kronor ses inte i zirkoniumkronor.

Eftersom zirkonium inte innehåller metaller skapar det ingen dålig lukt i munnen och påverkar inte känslan av smak. Eftersom det är ett vävnadsvänligt ämne, orsakar det inte allergier. Med sin isoleringsfunktion minimerar zirkonium de problem som kan uppstå vid konsumtion av varma och kalla livsmedel.

Patienter undrar om deras tänder sannolikt kommer att ruttna under faner. Eftersom tanden är täckt efter rengöring är det inte möjligt att förfalla i tandkärnan.

Problem som kan uppstå på tandens yta minimeras med porslinsbeläggning av zirkonium. Zirkoniumbeläggningen, vars yttre yta är beredd av porslin, kommer att ha en hal och slät struktur. Denna släta struktur minskar kraftigt bildandet av tandsten och färgningsproblem.

Kontakta oss

+90 549 107 07 00
+90 549 107 07 01

Boka tid

Fyll i formuläret nu för att nå DentaFLY -teamet och boka tid.

  Zirkoniumporslinfaner

  Hur görs det?

  Innan behandlingen påbörjas undersöks munnen i detalj. En detaljerad plankarta upprättas genom att ta panoramaröntgen och fotografier. Efter att färdplanen har utarbetats är det första att göra patientens munhygien till den högsta nivån. Efteråt kontrolleras om patienten har obehag i tandköttet. Studier utförs för ett hälsosamt och estetiskt utseende i tandköttet.

  När allt blir lämpligt appliceras lokalbedövning på patienten. Under lokalbedövning skärs tänderna i viss utsträckning och reduceras och skyddsskikten tas bort. Detta förfarande är ett smärtfritt förfarande.

  Efter formningsprocessen görs mätningar i enlighet med önskad design. Enligt de mätningar som gjorts framställs porslinskonstruktioner på zirkoniumfundamentet i laboratorierna. Beroende på tändernas skick förväntas det att designen som utarbetats om ungefär en vecka kommer att följas permanent. Tillfälliga faner används för det oestetiska utseendet på tänderna som har reducerats tills permanent bindning. Några repetitioner görs för att uppnå maximal tillfredsställelse innan du fortsätter med den permanenta tandapplikationen.

  Finns det någon känslighet efter zirkoniumporslinbeläggning?

  Efter faner upplever tänderna en känslighetsperiod på cirka en månad. Efter att ha vant sig vid tänderna försvinner känsligheten.

  Tandköttsåterhämtningen sker cirka tio dagar efter att tänderna har skurits och minskats.

  Patienten förväntas inte konsumera något under tre timmar efter behandlingen. Under de första veckorna rekommenderas det att konsumera hård mat långsamt genom att skära dem med en kniv.

  Faner produceras efter mätning av tänderna. Varje faner produceras i mätningar som är lämpliga för patientens tand- och munstruktur. Som DentaFLY producerar vi tandfaner specifika för varje patient i vårt eget laboratorium i zirkoniumfaner.

  Zirkonium avgör hur tanden ser ut. I detta avseende är det mycket viktigt att zirkoniumbeläggningen är gjord i enlighet med tanddimensionerna. Dessutom är användningen av färger som är kompatibla med andra tänder i zirkoniumkronor ett viktigt element som får tanden att se bra ut när det gäller leendeestetik.

  Engagemang för excellens
  DentaFLY

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services.jpg

  Le Estetik

  Leenden som är lämpliga för ansikts- och läppstruktur är utformade.

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services-2.jpg

  Zirkoniumbeläggning

  De är beläggningar gjorda av zirkoniummaterial på tandens yttre yta.

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services-3.jpg

  Ağız ve Çene Cerrahisi

  Detta är operationer som kan utföras på munnen och käken av kirurgen.

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services-4.jpg

  Tandblekning

  Det appliceras i fall där tandens naturliga vithet går förlorad.

  DentaFLY

  Vi tillhandahåller alla nödvändiga förutsättningar för att du ska få den bästa behandlingen för dig. Som DentaFLY kommer varje medlem i vårt team att försöka ge dig den bästa behandlingen.

  Awards
  Social Media

  Du kan följa det senaste innehållet om DentaFLY på våra sociala mediekonton.

  Open chat
  +905491070710
  Get Price Quote in 5 Hours