fbpx
 

Vad är
Tandblekning?

Ett vackert leende ökar självförtroendet. Med ett hälsosamt och estetiskt leende kan människor nöjda se sig i spegeln och viktigast av allt skapa mer positiva relationer med andra. Tack vare tandvårdens behandlingsmetoder kan människor som vill ha ett vackert leende kan uppnå sina önskningar.
Bland dessa behandlingsmetoder är tandblekning en av de första som man kommer att tänka på.

Tandblekning är en kosmetisk lösning som gör det möjligt för människor som är obekväma med färgen på sina tänder att uppnå önskat utseende. Vid tandblekning är man noga med balansen mellan vithet och naturlighet hos tänderna. Tänderna kan färgas i en eller flera nyanser enligt patientens förväntningar.

Patienter som vill bleka tänderna undersöks av specialtandläkare. Om tandköttsstörningar eller deformationer som karies eller frakturer hittas under undersökningen behandlas patienten för detta. Behandlingen utförs med hjälp av vita och rosa estetiska tandvårdstillämpningar.

Hur är tandblekning
Behandling utförd?

Patienter som vill bleka tänderna undersöks av specialtandläkare. Om tandköttsstörningar eller deformationer som karies eller frakturer hittas under undersökningen behandlas patienten för detta. Behandlingen utförs med hjälp av vita och rosa estetiska tandvårdstillämpningar.

Hur tillämpar vi tandblekning i Antalya?

Innan tandblekningsproceduren påbörjas avlägsnar vi tandsten på patienten samt rester mellan tänderna.
Efter att ha maximerat patientens munhygien tas fotografier. Den aktuella tandfärgen bestäms. Patienten och tandläkaren bestämmer tillsammans graden av blekning som ska tillämpas.

Den önskade vitheten bestäms utifrån patientens yrke, karaktär och fysiska egenskaper. Behandlingstiden påverkas av hur många nyanser av blekning som kommer att behövas.
Kemikalier används vid tandblekning. I vissa koncentrationer av dessa kemikalier föredrar man de mest hälsosamma och säkra. Vilka kemiska medel som används beror på behandlingsmetoden. Medel med lägre koncentration används vid hemmablekning, medan medel med högre koncentration används vid blekning på mottagning, den snabbaste blekningsmetoden.

Hemmablekning

I denna metod mäter tandläkaren patientens munstorlek. Sedan utformar de en skena enligt måtten. Patienten får sprutor med blekningsmedel och den färdigutformade skenan.

Inför behandlingen ombeds patienten att hälla blekningsmedlet på skenan och placera skenan i munnen. Detta tillämpas ofta på natten medan du sover och experttandläkare bestämmer under hur lång tid.

Patienterna fortsätter med denna praxis hemma under tandläkarens kontroll tills den önskade nyansen uppnås.

Blekning på mottagning

I denna metod används med fördel medel med högre koncentration för att uppnå önskad vithet snabbare. I denna metod, även känd som zoomblekning, använder man laserljus.

Patientens tandkött täcks med skyddande material för att förhindra skador från lasern. Tandläkaren applicerar en blekningsgel som kallas väteperoxid på patientens tänder.
Blekningsgelen reagerar på laserstrålar och når tandens tandlager. Blekningsgelen bryter ner de mörka pigmenten i dentinlagret och gör att patienten kan komma närmare vita tänder.

Behandlingstiden varierar beroende på önskad nyans och patientens känslighet.

Contact Us

Phone
+90 549 107 0701
+90 549 107 0700

Boka tid

Fyll i formuläret nu för att kontakta DentaFLY-teamet och boka tid.

  För vems tänder?

  Tillämpas blekning?

  Tandblekning efterfrågas särskilt av skådespelare/skådespelerskor och presentatörer, men kan tillämpas på alla patienter som är obekväma med sin tandfärg.

  Det finns dock även patientgrupper för vilka tandblekning är riskabelt. Denna behandling rekommenderas inte för patienter med tandköttssjukdomar och gravida eller ammande patienter eftersom kemikalier används.

  För att uppnå önskad vithet måste den riktiga tanden behandlas. Det vill säga att tandblekning inte tillämpas på proteser, kronor eller fyllningar.

  Är tandblekning smärtsamt?

  Tandblekning är en smärtfri behandling som utförs med hjälpgeler och under kontroll av tandläkare. Vissa teorier indikerar att vätskorna i tandkanalerna torkar under tandblekning.
  I torra tänder kan känslighet framåt tandspetsarna förväntas.

  Vissa patienter kan fortsätta med sitt vanliga liv direkt efter behandlingen, medan andra upplever känslighet i tänderna. Denna känslighet försvinner vanligtvis några timmar efter behandlingen.

  Skadar tandblekning tänderna?

  Tandemaljen har en transparent och permeabel struktur. Tändernas färg kommer från dentinlagret bakom tandemaljen. Blekningsprodukterna som används vid tandblekning går igenom tandemaljen och reagerar med dentinlagret för att ge tanden sin ursprungliga färg.

  Denna behandling bryter ner de mörka pigmenten i dentinlagret, men inget ingripande utförs på tandemaljen. Tandblekning som utförs under kontroll av en tandläkare orsakar därmed ingen skada på tänderna.

  Perfektionsförsäkrande
  DentaFLY

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services.jpg

  Leendeestetik

  Designa ett leende som passar ansiktet och läppstrukturen.

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services-2.jpg

  Zirkoniumkronor

  Dessa är kronor gjorda av zirkonium på tandens yttre yta.

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services-3.jpg

  Oral och maxillofacial kirurgi

  Dessa är operationer som kan utföras på munnen och käken av en kirurg.

  https://dentafly.com/wp-content/uploads/2020/01/home-services-4.jpg

  Tandblekning

  Detta tillämpas när tanden tappat sin naturliga vithet.

  DentaFLY

  Vi tillhandahåller alla nödvändiga förutsättningar för att du ska få den bästa behandlingen för dig. Som DentaFLY kommer varje medlem i vårt team att försöka ge dig den bästa behandlingen.

  Awards
  Social Media

  Du kan följa det senaste innehållet om DentaFLY på våra sociala mediekonton.

  Open chat
  +905491070710
  Get Price Quote in 5 Hours